Η ιατρική ᴨαρακολούθηση της εγκυμοσύνης σας

Τα υπερηχογραφήματα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιούνται τρία βασικά υπερηχογραφήματα:
 

  • Το πρώτο πραγματοποιείται μεταξύ της 9ης και της 12ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης (δηλαδή μεταξύ της 11ης και της 14ης εβδομάδας αμηνόρροιας). Αυτό το υπερηχογράφημα επιτρέπει την ακριβή χρονολόγηση της εγκυμοσύνης σας, τον καθορισμό του αριθμού των εμβρύων που κυοφορείτε, την επιβεβαίωση της ζωτικότητας του μωρού σας και την ανίχνευση ορισμένων ανωμαλιών.
     
  • Το δεύτερο υπερηχογράφημα, που ονομάζεται «μορφολογικό», πρέπει να πραγματοποιείται μεταξύ της 19ης και της 21ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Όλα τα όργανα του μωρού σας μετριούνται και εξετάζονται εξονυχιστικά, προκειμένου να αξιολογηθεί η ανάπτυξή τους και να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα. Ελέγχεται επίσης η σωστή κυκλοφορία του αίματος μέσα στις αρτηρίες της μήτρας και στον ομφάλιο λώρο, καθώς και η θέση του πλακούντα. Αν θέλετε, σε αυτό το υπερηχογράφημα μπορείτε να μάθετε το φύλο του παιδιού σας.
     
  • Τέλος, το τρίτο υπερηχογράφημα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιείται μεταξύ της 29ης και της 31ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Ο γιατρός σας θα εξετάσει και πάλι όλα τα όργανα του μωρού σας για να διασφαλιστεί ότι το μωρό αναπτύσσεται κανονικά και ότι δεν υπάρχει καμία ανωμαλία. Επίσης, θα επιβεβαιώσει τη θέση του μωρού σας εν όψει του τοκετού.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αποστολή