Ο στόχος μας: να επιτύχουμε το ουδέτερο ισοζύγιο του άνθρακα (μηδενικές εκπομπές) έως το 2030

Τον Δεκέμβριο του 2019, κατά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, μαζί με άλλες 500 εταιρείες με πιστοποίηση B Corp, δεσμευτήκαμε να επιτύχουμε το ουδέτερο αποτύπωμα του άνθρακα έως το 2030 – 20 χρόνια νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζεται στη Συμφωνία του Παρισίου.

Αυτό σημαίνει πως θα μετατρέψουμε τις διαδικασίες προμήθειας πρώτων υλών και παραγωγής, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο κοντά στους πελάτες μας και θα λειτουργούμε με μια κυκλική προσέγγιση ως προς τη ζωή των προϊόντων αλλά και των συσκευασιών τους.

 

Προμήθεια πρώτων υλών

Responsible sourcing

Υπεύθυνη προμήθεια πρώτων υλικών

Με την προμήθεια πρώτων υλών από καλλιέργειες, οι οποίες τίθενται υπό τον έλεγχο του UEBT, στόχος μας είναι να ελέγξουμε καλύτερα την ιχνηλασιμότητα των ενεργών συστατικών με βάση τα φυτά μας: από την καλλιέργεια ή τη συλλογή έως την επεξεργασία και την ενσωμάτωσή τους στα προϊόντα μας.
Για να το κάνουμε αυτό, συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου: αγρότες, τοπικές αρχές, γεωπόνους κ.λπ.

Natural and organic ingredients

Φυσικά και βιολογικά συστατικά

Από την ίδρυσή μας, πάντα επιλέγουμε τα καλύτερα συστατικά από το φυτικό βασίλειο - κατά προτίμηση βιολογικά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των προϊόντων μας με τον πιο αυστηρό χάρτη συστατικών.

The fight against waste

O αγώνας ενάντια στη σπατάλη

Επεξεργαζόμαστε τα αβοκάντο που κανονικά απορρίπτονται, για να δημιουργήσουμε ενεργά συστατικά για τα προϊόντα μας. Ολόκληρο το αβοκάντο (συμπεριλαμβανομένου του κουκουτσιού) μετατρέπεται σε λάδι και σκόνη από την οποία λαμβάνουμε το avocado Perseose® που περιέχεται στα προϊόντα μας.

Σύνθεση και παραγωγή

Green extraction processes

Πράσινες διαδικασίες εκχύλισης

Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες τεχνολογίες, οι οποίες σέβονται τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας: μοριακή απόσταξη (μία «πράσινη» διαδικασία για το διαχωρισμό και τη συγκέντρωση των πιο σημαντικών ουσιών των ελαίων) και βιοτεχνολογίες, όπως η ενζυμική μηχανική, ως εναλλακτική άλλων χημικών μεθόδων. 

Downsizing water and energy consumption

Μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας

Από το 2018, έχουμε μειώσει την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 17,1%, του αερίου κατά 23,1% και του νερού κατά 20,8%.

Green energy

Πράσινη ενέργεια

Από το 2018, χρησιμοποιούμε 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (αιολική, υδροηλεκτρική κτλ.) για τη μονάδα παραγωγής μας στην Γαλλία.
Για τo 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται από τη μονάδα παραγωγής της Expanscience, το 100% της γαλλικής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας εισάγεται στο δίκτυο. 

 

Συσκευασία και διανομή

Eco-designed products

Η πολιτική μας για την οικολογική σχεδίαση

Τα προϊόντα μας είναι οικολογικά σχεδιασμένα καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Τα μπουκάλια και οι χάρτινες συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες, το βάρος των συσκευασιών έχει μειωθεί κατά το μέγιστο δυνατό και οι οδηγίες έχουν αφαιρεθεί. Όποτε χρησιμοποιούμε χάρτινες συσκευασίες, χρησιμοποιούμε χαρτόνι που παράγεται από πρώτες ύλες δασών αειφόρου διαχείρισης και μελάνια από φυτικά έλαια.

Experimenting bulk

Πειραματιζόμαστε με μη συσκευασμένα προϊόντα

Αυτή τη στιγμή, εργαζόμαστε στις συσκευασίες για τη δημιουργία προϊόντων χωρίς κουτί συσκευασίας. Η βασική ιδέα πίσω από αυτή την κίνηση, είναι να εξελίξουμε ακόμη περισσότερο την οικολογική σχεδίαση των προϊόντων μας, μειώνοντας σημαντικά η χρήση συσκευασιών.
Τα μη συσκευασμένα προϊόντα είναι ένας πράσινος τρόπος διανομής, ο οποίος συνάδει με την προσέγγιση μας ως προς την κυκλική οικονομία και είναι μια εναλλακτική αντί των πλαστικών μπουκαλιών.

 

Route optimization

Βελτιστοποίηση διαδρομής

Η αποθήκη μας (GEODIS), βρίσκεται λιγότερο από 800 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. (Με πιστοποίηση ISO140001 – πρότυπο για την περιβαλλοντική διαχείριση).

Η πολιτική μας για την οικολογική σχεδίαση

-142 τόνοι 

πλαστικού έχουν χρησιμοποιηθεί για τις συσκευασίες μας από το 2010

-65 τόνοι

χαρτονιού έχουν χρησιμοποιηθεί για τις συσκευασίες μας από το 2010

B Corp certified

Περήφανοι για την B Corp πιστοποίηση

To 2018, οι προσπάθειές μας και οι δεσμεύσεις μας ανταμείφθηκαν με την πιστοποίηση B Corp.
Αυτή η παγκοσμίως αναγνωρισμένη σήμανση, απονέμεται στις εταιρείες και στις μάρκες που όραμά τους έχουν να είναι «οι καλύτερες για ΤΟΝ κόσμο» και όχι «οι καλύτερες στον κόσμο». Η συγκεκριμένη σήμανση απαιτεί ένα ακτιβιστικό όραμα ως προς τον αντίκτυπό μας στον κόσμο. 
 

Our commitments / B Corp video EN
  • Η B Corp είναι μια εξαιρετικά απαιτητική, πρωτοποριακή διεθνής σήμανση, η οποία απονέμεται σε μάρκες που παρουσιάζουν δράσεις σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, και που αναπτύσσουν την επιχείρησή τους με θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία και το περιβάλλον.

  • Η B Corp εκπροσωπεί επίσης μια κοινότητα που αποτελείται από περισσότερες από 2.800 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες μοιράζονται το ίδιο ανθρωπιστικό όραμα για την οικονομία και που τοποθετούν το κοινό καλό στην καρδιά του επιχειρηματικού τους μοντέλου, συνδυάζοντας έτσι οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

  • Επισκεφθείτε το: https://bcorporation.eu/

Η B Corp είναι μια εξαιρετικά απαιτητική, πρωτοποριακή διεθνής σήμανση, η οποία απονέμεται σε μάρκες που παρουσιάζουν δράσεις σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, και που αναπτύσσουν την επιχείρησή τους με θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η B Corp εκπροσωπεί επίσης μια κοινότητα που αποτελείται από περισσότερες από 2.800 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες μοιράζονται το ίδιο ανθρωπιστικό όραμα για την οικονομία και που τοποθετούν το κοινό καλό στην καρδιά του επιχειρηματικού τους μοντέλου, συνδυάζοντας έτσι οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Επισκεφθείτε το: https://bcorporation.eu/

Μάθετε περισσότερα για την Mustela®

Η ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Η μοναδική γνώση μας για το βρεφικό δέρμα.

ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ

Απλά μόνο το καλύτερο!

H ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Μια γαλλική, αφοσιωμένη, οικογενειακή μάρκα από το 1950.