#ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ευαίσθητο Δέρμα

Baby_2
Το δέρμα του μωρού σας είναι μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον έξω κόσμο. Ταυτόχρονα, είναι και μία πηγή αλληλεπίδρασης, αφύπνισης και συναισθημάτων που συνδέονται με κάθε μία από τις αισθήσεις του μωρού σας. Επειδή το δέρμα παρέχει στο μωρό σας προστασία και βοηθά στην ανάπτυξη των αισθήσεων, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και την πλήρη προσοχή σας από την πρώτη ημέρα της γέννησης του. Για να του δώσετε την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεται καθημερινά, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τον τύπο του δέρματός του, να κατανοήσετε πλήρως τις ανάγκες του και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

Τι είναι το Ευαίσθητο Δέρμα;

Το δέρμα του μωρού σας είναι μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον έξω κόσμο. Ταυτόχρονα, είναι και μία πηγή αλληλεπίδρασης, αφύπνισης και συναισθημάτων που συνδέονται με κάθε μία από τις αισθήσεις του μωρού σας. Επειδή το δέρμα παρέχει στο μωρό σας προστασία και βοηθά στην ανάπτυξη των αισθήσεων, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και την πλήρη προσοχή σας από την πρώτη ημέρα της γέννησης του. Για να του δώσετε την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεται καθημερινά, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τον τύπο του δέρματός του, να κατανοήσετε πλήρως τις ανάγκες του και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος. 

Αναγνωρίζοντας το Ευαίσθητο Δέρμα του μωρού

Το Ευαίσθητο Δέρμα του μωρού είναι σαν το δέρμα όλων των βρεφών, δηλαδή είναι πιο εύθραυστο και ευάλωτο, σε σύγκριση με το δέρμα ενός ενήλικα. Χαρακτηρίζεται από την τάση να κοκκινίζει εύκολα ως αντίδραση στις καθημερινές καταπονήσεις (αέρας, τριβή των ρούχων κλπ.), καθώς και από αίσθημα δυσφορίας (κνησμός και αίσθημα τραβήγματος).

Κατανοώντας το ευαίσθητο δέρμα του μωρού

Σύγκριση του δέρματος μεταξύ βρεφών & ενηλίκων

Το δέρμα του μωρού σας είναι όπως το δέρμα κάθε μωρού, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά εύθραυστο.

Κατά τη γέννηση, ο δερματικός φραγμός του μωρού είναι ανώριμος. Έτσι, το δερματάκι του είναι εξαιρετικά εύθραυστο και ευάλωτο στις καθημερινές εξωτερικές επιθέσεις, ενώ δεν φθάνει στο πρώτο στάδιο ωριμότητας πριν την ηλικία των δύο ετών.

Παράλληλα, από την πρώτη ημέρα της γέννησης μέχρι και την ηλικία των 2 ετών, το δέρμα του μωρού δεν είναι ακόμα σε θέση να διατηρήσει το επίπεδο υγρασίας που χρειάζεται για να λειτουργήσουν σωστά τα κύτταρα του.

Το δέρμα του διαθέτει ένα συγκεκριμένο απόθεμα επιδερμικών βλαστοκυττάρων, μέγιστο τη στιγμή της γέννησης, που επιτρέπει στα κύτταρα της επιδερμίδας να αναγεννώνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό το κυτταρικό απόθεμα, είναι εξαιρετικά ευάλωτο και εύθραυστο μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

Όλα αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της βρεφικής επιδερμίδας, σε σύγκριση με το δέρμα των ενηλίκων, έχουν αποδειχθεί επιστημονικά χάρη στην καινοτόμα έρευνα της Mustela, που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, στην οποία μελετήθηκε το βρεφικό δέρμα, από τις πρώτες ημέρες της γέννησής.

Σύγκριση Ευαίσθητου & Κανονικού δέρματος

1 στα 3 παιδιά έχουν Ευαίσθητο Δέρμα¹

Από την πρώτη ημέρα της γέννησης τους, το δέρμα ορισμένων μωρών μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο από άλλα και να αντιδρά υπερβολικά σε παράγοντες που είναι συνήθως καλά ανεκτοί από το φυσιολογικό δέρμα, όπως: περιβαλλοντικοί παράγοντες (μεταβολές της θερμοκρασίας, εφίδρωση, αέρας), χημικοί παράγοντες (βαφές, απορρυπαντικά ή ακόμα και η τριβή από την πάνα ή τα ρούχα τους). Αυτή η υπερευαισθησία παρουσιάζεται στο δέρμα με κοκκινίλα, λόγω επαφής με καθημερινούς παράγοντες και συχνά με αίσθημα δυσφορίας (κνησμός και αίσθημα τραβήγματος).

 

sensitive_b_0

 

Αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες του Ευαίσθητου Δέρματος του μωρού

Για να ανταποκριθείτε με ακρίβεια στις ανάγκες του δέρματος του μωρού σας, οι ερευνητές της Mustela έχουν αναπτύξει προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα, που εγγυώνται υψηλή ανεκτικότητα και ενσωματώνουν τα εξειδικευμένα ενεργά συστατικά των avocado Perseose® και Schizandra.

Ιδανικός σύμμαχος για το δέρμα των μωρών, το avocado Perseose® λειτουργεί σαν ασπίδα, προστατεύοντάς το από τις εξωτερικές επιθέσεις. Βοηθά ενεργά στην ανάπτυξη του δερματικού φραγμού, στη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας του δέρματος, ενώ παράλληλα προστατεύει το κυτταρικό απόθεμα. H Schizandra βοηθά στη μείωση, αλλά και στην πρόληψη της αντίδρασης που δημιουργεί κοκκινίλα στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα καταπραΰνει με μεγάλη διάρκεια. Είναι ένα πατενταρισμένο και προστατευτικό φυσικό ενεργό συστατικό, προϊόν της τεχνογνωσίας Mustela, το οποίο δρα σε απόλυτη αρμονία με το δέρμα του μωρού, συνδυάζοντας μέγιστη ανεκτικότητα με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Το συγκεκριμένο φυσικό ενεργό συστατικό καταπραΰνει και προλαμβάνει την ορατή ερυθρότητα, καθώς και το αίσθημα κνησμού και τραβήγματος.

sensitive_2

 

Ανακαλύψτε τη σειρά προϊόντων Mustela για το Ευαίσθητο Δέρμα

Ανακαλύψτε τη σειρά Mustela για το Ευαίσθητο Δέρμα, μια πλήρη σειρά προϊόντων καθαρισμού, υγιεινής και φροντίδας που έχει σχεδιαστεί για να ενυδατώνει, να προστατεύει και να καταπραΰνει το εύθραυστο και πολύ ευαίσθητο δέρμα των βρεφών, των μωρών και των παιδιών, από την πρώτη ημέρα της γέννησης. Όλα τα προϊόντα είναι υποαλλεργικά και χωρίς άρωμα, με φυσική, απαλή και λεπτή μυρωδιά, καθώς και εξαιρετικά ελαφριά υφή που δημιουργεί την αίσθηση της προστατευτικής δράσης "δεύτερου δέρματος". Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα κάτω από ελεγμένα κάτω υπό δερματολογική και παιδιατρική επίβλεψη.

¹ Επιδημιολογική μελέτη που διεξήχθη από την Expanscience Laboratoires σε 8.100 μωρά και παιδιά, σε συνεργασία με 399 παιδιάτρους σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ταϊβάν.