#ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Φροντίδα του δέρματος

Baby_2
Μέχρι το 3ο έτος, το δέρμα του μωρού είναι εύθραυστο και δεν έχει ωριμάσει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αμυνθεί στις «επιθέσεις» των εξωτερικών παραγόντων (κρύο, αέρας, ήλιος, ξηρός αέρας…) και να ερεθίζεται εύκολα, παρουσιάζοντας συχνά ερυθήματα. Επίσης, είναι πλούσιο σε κύτταρα που είναι μοναδικά και των οποίων η προστασία είναι ζωτικής σημασίας. Επομένως, είναι απαραίτητο να λαμβάνει εξειδικευμένη φροντίδα και να χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα. Διαβάστε τις συμβουλές μας, προκειμένου το δέρμα του μωρού σας να είναι απαλό, μαλακό και υγιές κάθε μέρα!

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑ

 • Επιλέγετε πάντα προϊόντα υγιεινής και φροντίδας ειδικά σχεδιασμένα για το δέρμα των μωρών, υποαλλεργικά, που έχουν υποβληθεί σε δερματολογικό και παιδιατρικό έλεγχο.
   
 • Καθημερινά μετά το μπάνιο, να ενυδατώνετε σχολαστικά όλο στο σώμα και το πρόσωπο του μωρού σας με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα ή με γαλάκτωμα σώματος αν έχει κανονικό δέρμα ή με προϊόν φροντίδας με βάση την Cold Cream αν έχει ξηρό δέρμα.
   
 • Αξιοποιήστε αυτά τα προϊόντα φροντίδας για να κάνετε στο μωρό σας ένα απολαυστικό μασάζ, εφόσον του αρέσει: να κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το σώμα με ένα προϊόν ενυδάτωσης μέχρι να απορροφηθεί τελείως ή με λάδι μασάζ ειδικό για μωρά. Το μασάζ είναι πολύ αποτελεσματικό για να χαλαρώσει το μωρό σας και να ετοιμαστεί για τον ύπνο, ενώ αποτελεί επίσης μια απολαυστική στιγμής συναισθηματικής επαφής μεταξύ σας.
   
 • Μην ξεχνάτε να επιθεωρείτε τακτικά την περιοχή πίσω από τα αυτιά. Πολύ συχνά την ξεχνάμε και μπορεί να παρουσιάσει ερύθημα και ξηρότητα.
   
 • Για τα χείλια και τις υπόλοιπες ευαίσθητες εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος του μωρού σας, να χρησιμοποιείτε ένα στικ θρέψης.
   
 • Όταν βγάζετε βόλτα το μωρό το φθινόπωρο ή το χειμώνα, να καλύπτετε καλά τις ευαίσθητες περιοχές (κεφάλι, μύτη, λαιμός, αυτιά, χέρια...) με σκουφάκι, κασκόλ, γάντια... Έτσι το προστατεύετε από τα κρυολογήματα, αλλά και από την ξηραντική δράση του κρύου.