Η φυσικότητα των προϊόντων Mustela

Όμως, για να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει, πιστεύουμε πως η δύναμη της φύσης χρειάζεται την κατάλληλη χειραγώγηση: η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας, καθώς και η ικανοποίησή σας από τη χρήση τους βρίσκονται πάντοτε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ενώ τις επιλογές μας κατευθύνουν οι δικές σας προσδοκίες.

Αυτή η προσέγγιση της έλλογης φυσικότητας μεταφράζεται σε τρεις σημαντικές αρχές που διέπουν την ανάπτυξη όλων των προϊόντων φροντίδας της εταιρείας μας:

1. Δίνουμε προτεραιότητα στα φυσικά συστατικά ή στα συστατικά φυσικής προέλευσης.
2. Εφόσον απαιτείται, χρησιμοποιούμε ορισμένα συνθετικά συστατικά.

3. Δεσμευόμαστε να αντικαταστήσουμε ορισμένα συστατικά που θεωρούνται αμφιλεγόμενα ή έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

 
 

1. Δίνουμε προτεραιότητα στα φυσικά συστατικά ή στα συστατικά φυσικής προέλευσης

Στη φύση υπάρχουν αναρίθμητοι πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος. Στην κορυφή της λίστας των συστατικών όλων των προϊόντων μας βρίσκονται φυσικά συστατικά ή συστατικά φυσικής προέλευσης, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουμε ορίσει αναφορικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ικανοποίηση των χρηστών. Σήμερα, τα προϊόντα φροντίδας της σειράς Mustela Bébé περιέχουν σε ποσοστό 92%, κατά μέσο όρο, συστατικά φυσικής προέλευσης. Αξιοποιώντας την εμπειρία των Εργαστηρίων Expanscience στην επεξεργασία των φυτικών πρώτων υλών, αναπτύσσουμε επίσης τις δικές μας δραστικές ουσίες που έχουν ως βάση τους διάφορα φυτά, όπως το αβοκάντο ή ο ηλίανθος, τα οποία εμπλουτίζουν με τις ευεργετικές τους ιδιότητες τα προϊόντα φροντίδας της εταιρείας μας.
Η σύνθεση όλων των προϊόντων φροντίδας μας στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο πρότυπο Ecocert, το οποίο προσδιορίζει τους κανόνες που αφορούν τα βιολογικά και οικολογικά καλλυντικά προϊόντα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απαιτήσεις μας ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας, μας παρέχουν το προνόμιο να στρεφόμαστε και σε άλλες λύσεις, κι έτσι επιλέξαμε να μη λάβουμε την πιστοποίηση.

 
Φυσικό συστατικό ή συστατικό φυσικής προέλευσης;
Οι ορισμοί αυτών των δύο εννοιών έχουν ληφθεί από το πρότυπο Ecocert για τα «Βιολογικά και οικολογικά καλλυντικά προϊόντα»:
- Με τον όρο «φυσικό συστατικό» αναφερόμαστε σε κάθε ουσία που προέρχεται απευθείας από τη φύση και είναι είτε ακατέργαστη είτε έχει μεταποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω των εγκεκριμένων φυσικών διαδικασιών του Ecocert. Μερικά παραδείγματα φυσικών συστατικών είναι: το νερό, τα φυτικά έλαια ή βούτυρα, ο κηρός μέλισσας, κ.λπ.
- Τα συστατικά «φυσικής προέλευσης» λαμβάνονται επίσης από τη φύση, αλλά μεταποιούνται μέσω συγκεκριμένων χημικών διαδικασιών που έχουν εγκριθεί από τον Ecocert. Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε, για παράδειγμα, γαλακτωματοποιητές, παράγοντες ζελατινοποίησης ή μαλακτικά φυτικής προέλευσης (κοκογλυκοζίτες, αλγινικά άλατα, κόμμι ξανθάνης, κ.λπ.).

 

2. Εφόσον απαιτείται, χρησιμοποιούμε ορισμένα συνθετικά συστατικά

Η Mustela δίνει προτεραιότητα στη φύση, όχι όμως με κάθε τίμημα. Όταν τα συστατικά φυσικής προέλευσης δεν μας επιτρέπουν να εκπληρώσουμε τις προϋποθέσεις ασφάλειας, αποτελεσματικότητας ή ικανοποίησης των χρηστών που έχουμε ορίσει, και εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη φυσική εναλλακτική ή το κόστος των φυσικών ουσιών είναι υπερβολικά υψηλό με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να σας προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε προσιτές τιμές, καταφεύγουμε στη χρήση ορισμένων συνθετικών συστατικών.
Σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέγουμε αποκλειστικά και μόνο συστατικά που έχουν λάβει έγκριση σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και ανταποκρίνονται στο σύνολο των απαιτήσεων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που έχουμε θέσει. Παραδείγματα τέτοιων συστατικών αποτελούν τα συντηρητικά, τα αντηλιακά φίλτρα, τα αρώματα ή ακόμη και τα ρυθμιστικά του pH συνθετικής προέλευσης.
Προσπαθούμε να περιορίζουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη χρήση μερικών εξ αυτών των συνθετικών συστατικών, όπως είναι οι συνθετικοί κηροί και τα ορυκτά έλαια (που επιτρέπουν τη βελτίωση της υφής και της σταθερότητας ορισμένων προϊόντων φροντίδας), οι σιλικόνες (που χρησιμοποιούνται κυρίως στα αντηλιακά προϊόντα) ή ακόμη και οι συνθετικές χρωστικές (που παρουσιάζουν καλύτερη σταθερότητα συγκριτικά με τις φυσικές χρωστικές).Δεσμευόμαστε να αντικαταστήσουμε τα αμφιλεγόμενα συστατικά ή τα συστατικά που έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον

 
 

3. Δεσμευόμαστε να αντικαταστήσουμε ορισμένα συστατικά που θεωρούνται αμφιλεγόμενα ή έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Έχουμε αφαιρέσει από τα προϊόντα φροντίδας της εταιρείας μας πολλές ουσίες, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε τα πιο ασφαλή συστατικά για το δέρμα του μωρού σας και το δικό σας, αλλά και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά. Έτσι, όλα τα προϊόντα φροντίδας μας δεν περιέχουν στη σύνθεσή τους:

- αιθυλική αλκοόλη
- αιθέρια έλαια
- παραβένες
- φαινοξυαιθανόλη
- φθαλικές ενώσεις
- φυτικά εκχυλίσματα από γενετικά τροποποιημένα φυτά (ΓΤΟ)
- υδροχλωρικό αργίλιο
- συστατικά ζωικής προέλευσης, με εξαίρεση τα μελισσοκομικά προϊόντα (μέλι, κηρός μέλισσας, κ.λπ.), τις καθαρές λανολίνες και τα γαλακτούχα προϊόντα
- τερπένια (καμφορά, μενθόλη, ευκαλυπτόλη)
- τρικλοζάνη
- κ.α.

 
Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε τον πλήρη ορισμό για τη φυσικότητα των δερμοκαλλυντικών προϊόντων των Εργαστηρίων Expanscience.

 

Αποστολή