#ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Νινίδα του τριχωτού της κεφαλής

Baby Cradle Cap - Baby Child
Κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, το μωρό σας μπορεί να εμφανίσει μικρές κιτρινωπές φολίδες, λιπαρές στο άγγιγμα, στο τριχωτό της κεφαλής ή στο μέτωπο. Αυτό είναι η νινίδα του τριχωτού της κεφαλής, η οποία οφείλεται στην υπερβολική έκκριση σμήγματος που εγκλωβίζει τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φολίδες. Επίσης, η νινίδα του τριχωτού της κεφαλής δεν έχει καμία σχέση με την κακή υγιεινή.
Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε δύο στα τρία μωρά και είναι εντελώς ακίνδυνο. Παρόλο που είναι εντελώς ακίνδυνη, είναι αντιαισθητική και ενδέχεται να αποικιστεί από βακτήρια ή να εκδηλώσει μυκητίαση. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να απαλλάξετε το μωρό σας από τη νινίδα!

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΙΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

 • Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που προλαμβάνει τη νινίδα και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας όταν το λούζετε.
   
 • Καθημερινά, να το χτενίζετε σχολαστικά με μια μαλακή βούρτσα.
   
 • Μην το λούζετε πολύ συχνά για να αποφύγετε τους ερεθισμούς: ένα λούσιμο με σαμπουάν κάθε 2 ή 3 μέρες και ένα καθημερινό ξέπλυμα του κεφαλιού με νερό είναι αρκετά.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΝΙΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

 • Πλένετε σχολαστικά το τριχωτό της κεφαλής του μωρού με ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν και κατόπιν χρησιμοποιείτε ένα ειδικό προϊόν φροντίδας που δρα κατά των συμπτωμάτων και των αιτιών εμφάνισης της νινίδας του τριχωτού της κεφαλής.
   
 • Μην προσπαθείτε να αφαιρέσετε τη νινίδα με τα νύχια σας.
   
 • Αν δεν υπάρξει καμία βελτίωση μετά από 15 μέρες φροντίδας, αν σχηματιστούν κόκκινες και τραχιές πλάκες σε άλλα σημεία του σώματος ή εκδηλωθεί φλεγμονή ή εμφανιστούν εξανθήματα γύρω από τη νινίδα, απευθυνθείτε στον γιατρό.