#ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ερεθισμένες ᴨεριοχές

Baby_6
Το δέρμα του μωρού σας είναι πλούσιο σε κύτταρα που είναι μοναδικά, αλλά επίσης είναι εύθραυστο και ανώριμο: δεν λειτουργεί ακόμα πλήρως ως προστατευτικό φράγμα και ερεθίζεται εύκολα. Το μωρό σας παρουσιάζει περιοχές με ερυθρότητα, ξηρότητα ή/και σκασίματα γύρω από το στόμα (ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιεί πιπίλα), στις πτυχώσεις του δέρματος (λαιμός, μασχάλες, βουβωνική χώρα, κ.λπ.), στον αντίχειρα εάν τον πιπιλάει, πίσω από τα αυτιά ή ακόμα και επάνω στα χέρια, ειδικά όταν κάνει κρύο. Αν το μωρό σας παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίσετε για να προστατευθούν τα κύτταρα του δέρματος, να ανακουφιστεί το μωρό και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΩΝ

 • Κάθε μέρα μετά το μπάνιο, ενυδατώνετε σχολαστικά το πρόσωπο και το σώμα του μωρού με ένα προϊόν φροντίδας ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο δέρμα του.
   
 • Όταν κάνει κρύο, να εφαρμόζετε πάντα πριν από τη βόλτα μια προστατευτική κρέμα στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος του μωρού σας.
   
 • Μόλις παρατηρήσετε κάποιο κόψιμο ή γδάρσιμο, καθαρίστε και απολυμάνετε σχολαστικά την περιοχή.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΩΝ

 • Καθαρίζετε τις ερεθισμένες περιοχές με ένα προϊόν καθαρισμού χωρίς σαπούνι που δεν ξηραίνει το δέρμα και στεγνώνετέ τις.
   
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα προϊόν φροντίδας με καθαριστικές, θρεπτικές και επανορθωτικές ιδιότητες ειδικά σχεδιασμένο για το εύθραυστο δέρμα των νεογέννητων, το οποίο θα καταπραΰνει τους ερεθισμούς ευνοώντας την κυτταρική επανόρθωση και περιορίζοντας τους κινδύνους επιμόλυνσης.
   
 • Επισκεφθείτε τον γιατρό σε περίπτωση εμφάνισης εφελκίδας, εκτεταμένων αλλοιώσεων που τρέχουν υγρό, αν το μωρό σας παρουσιάζει προβλήματα στον ύπνο ή, τέλος, αν η κατάσταση του δέρματος δεν βελτιώνεται μετά από μερικές εβδομάδες φροντίδας.