#ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

«Δίπλα σε κάθε μέλλουσα και νέα μητέρα»

FAINARETI BIG
H Mustela® συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά να στηρίζει το έργο της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ για την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και της φροντίδας των εγκύων, νέων μητέρων και των οικογενειών τους.

Από το 1950, η Mustela® με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη εξειδίκευση της στη φυσιολογία του βρεφικού και παιδικού δέρματος, είναι δίπλα σε όλους τους γονείς, προσφέροντας εξειδικευμένα και ασφαλή στη χρήση προϊόντα για κάθε ανάγκη και κάθε τύπο δέρματος του μωρού και του παιδιού, όπως επίσης και της μέλλουσας και νέας μαμάς, σε κάθε στάδιο της μητρότητας. Με όραμά της να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα ζωής των μωρών και των παιδιών προσφέροντας προϊόντα για όλη την οικογένεια και να υποστηρίζει με κάθε τρόπο τη νέα μητέρα και την οικογένεια, η Mustela® συνεχίζει να στηρίζει, για 4η συνεχόμενη χρονιά, το σημαντικό έργο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑμΚΕ) ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ, συμμετέχοντας στην οικονομική στήριξη των κοινωφελών δράσεών της.

 

Δίπλα όμως σε κάθε μητέρα στο ταξίδι της μητρότητας βρίσκεται και η ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ, ως ένας από τους πολυτιμότερους συνοδοιπόρους της. Αποστολή της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ είναι να συμβάλλει ενεργά στην βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας στην Ελλάδα, μέσω εξειδικευμένων παρεμβάσεων, που αφορούν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης. Όραμά της είναι η επίτευξη της ισότιμης και αδιάκριτης πρόσβασης όλων των εγκύων, νέων μητέρων και των οικογενειών τους σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την περιγεννητική περίοδο. Κύρια επιδίωξή της είναι η υιοθέτηση ορθών πρακτικών υγείας όπως ο φυσιολογικός τοκετός, ο μητρικός θηλασμός καθώς και η προετοιμασία για τη γονεϊκότητα, η έγκαιρη ανίχνευση, η παρέμβαση, η θεραπεία και η μείωση των μακροχρόνιων επιπτώσεων των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών σε όλη την οικογένεια.

 

Άλλοι στόχοι είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων στους καίριους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οικογενειακού προγραμματισμού, της ισότητας ανδρών και γυναικών, της ενδοοικογενειακής βίας, της μείωσης της μητρικής και εμβρυικής-νεογνικής-βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Τέλος, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του πατρικού ρόλου τόσο στην ανατροφή και υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη του βρέφους όσο και στη μείωση των ενδοοικογενειακών προβλημάτων και των έμφυλων ανισοτήτων, η ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ενδυναμώνει εδώ και 15 χρόνια τους υποψήφιους και νέους πατέρες μέσα από μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής και προετοιμασίας για τη γονεϊκότητα, συνεδρίες ψυχολογικής ή/και ψυχιατρικής υποστήριξης και ομάδες μπαμπάδων.

 

Σχετικά με την Φαιναρέτη
 

fainareti_logo

 

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την έρευνα και την παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας της γυναίκας και της οικογένειας στην Ελλάδα. Κύριος στόχος της ΑμΚΕ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων κάθε μορφής για την προώθηση της φροντίδας και της υποστήριξης της εγκύου, της νέας μητέρας του νεογνού και της οικογένειας. Η «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» απαρτίζεται από προσωπικό διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων όπως: Μαίες, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, καθηγητές φυσικής αγωγής, διοικητικοί υπάλληλοι καθώς και από ομάδα εθελοντών. Για περισσότερες πληροφορίες: www.fainareti.gr