Θέλω να προστατεύω τον πλανήτη μου

 

Στη Mustela® νοιαζόμαστε

Είναι ωραίο να φροντίζουμε το περιβάλλον που μεγαλώνουν αυτοί που αγαπάμε. Γι’ αυτό, στη Mustela® καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο των προϊόντων μας στους ανθρώπους και στο περιβάλλον.

×
Οι πρακτικές υπεύθυνης διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας που εφαρμόζουμε, στοχεύουν στον έλεγχο της ανιχνευσιμότητας των φυσικών ενεργών συστατικών μας όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά, σε συνεργασία πάντα με τους βασικούς "πρωταγωνιστές" της διαδικασίας (αγρότες, τοπικές αρχές, αγρονόμους κ.λπ.), από την καλλιέργεια ή τη συγκομιδή έως την επεξεργασία και την ενσωμάτωσή τους στα προϊόντα μας. Η πολιτική μας ελέγχεται από την UEBT (2) (Ένωση για το Ηθικό Βιο-εμπόριο), η οποία αξιολογεί την εφαρμογή ηθικών πρακτικών προμήθειας των φυσικών συστατικών μας.
(1) Η Expanscience έχει αναπτύξει την ΕΚΕ πολιτική της σε όλες τις εφοδιαστικές αλυσίδες των φυτικών πρώτων υλών, που σχετίζονται με τα καλλυντικά συστατικά των προϊόντων της (περισσότερες πληροφορίες στο Expanscience.com/commitments)
(2) Η Expanscience είναι μέλος της UEBT

 

×
• 100% των μπουκαλιών και των κουτιών συσκευασίας της Mustela® είναι ανακυκλώσιμα (3)
• 100% των φορμουλών των προϊόντων για το μπάνιο είναι βιοδιασπώμενες (σύμφωνα με τη μέθοδο OECD 302B) 
• Σχεδιάζουμε ελαφριές συσκευασίες που περιέχουν μόνο την ποσότητα του υλικού που είναι απαραίτητη: από το 2010 έχουμε μειώσει τη χρήση πλαστικού στα μπουκάλια μας κατά 120 μετρικούς τόνους και κατά 65 μετρικούς τόνους το χαρτόνι από τις συσκευασίες των προϊόντων της σειράς Mustela® 
• 100% των κουτιών συσκευασίας παρασκευάζονται από χαρτί που προέρχεται από δάση βιώσιμης διαχείρισης 
• 100% των συσκευασιών της βρεφικής και παιδικής σειράς, εκτυπώνονται με μελάνι από φυτικά έλαια
(3) Σύμφωνα με τα κριτήρια ταξινόμησης της γαλλικής αγοράς

 

×
Η σύγχρονη μονάδα παραγωγής μας, στο Epernon της Γαλλίας (Eure et Loir), είναι πιστοποιημένη με ISO 14001 και αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (-23% για ηλεκτρισμό, -30% για αέριο και -33% για νερό) (4), ενώ από το 2018, το 100% της ενέργειας παραγωγής προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (αέρας, νερό κ.τ.λ.)
(4) αποτέλεσμα 2017 για παραγωγή 100 μονάδων, σε σύγκριση με το 2010

Φυσικές φόρμουλες

Στη Mustela® δίνουμε προτεραιότητα στα συστατικά φυσικής προέλευσης για τον σχεδιασμό της φόρμουλας των προϊόντων μας. Τα ασφαλή στη χρήση και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα μας είναι ήπια για την επιδερμίδα, ενώ οι φόρμουλες των προϊόντων μπάνιου που ξεπλένονται με νερό είναι ειδικά σχεδιασμένες για να είναι είναι βιοδιασπώμενες, άρα και φιλικές προς τον πλανήτη. 

Συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον 

Τα προϊόντα Mustela® έχουν αναπτυχθεί με στόχο να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το 100% των μπουκαλιών μας είναι ανακυκλώσιμο, τα κουτιά που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία των προϊόντων μας προέρχονται από δάση αειφόρου διαχείρισης, και οι συσκευασίες της βρεφικής και παιδικής σειράς Mustela® εκτυπώνονται με μελάνια από φυτικά έλαια.

Αειφόρες πηγές

Στη Mustela® χρησιμοποιούμε αειφόρες και ηθικές πρακτικές για την προμήθεια των ενεργών συστατικών μας απ' όλο τον κόσμο. Είμαστε επίσης υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με προμηθευτές που σέβονται το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και τις τοπικές κοινότητες για την παραγωγή του βασικού μας ενεργού φυτικού συστατικού: Avocado Perseose®.

Πιστοποίηση B Corp

Στη Mustela® έχουμε πιστοποιηθεί ως B Corporation, καθώς πληρούμε τα αυστηρά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδοσης, ευθύνης και διαφάνειας. 

 

Αποστολή