Συχνές ερωτήσεις

 

Ο λόγος είναι ότι τα αρχικά βλαστοκύτταρα βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος και στη διατήρηση της ισορροπίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, έχοντας να παίξουν έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο.

Το απόθεμα των επιδερμικών βλαστοκυττάρων κορυφώνεται κατά τη γέννηση, είναι όμως πολύ ευαίσθητα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων της ζωής ενός παιδιού. Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, ο δερματικός φραγμός αναπτύσσεται ακόμα και το δέρμα είναι εξαιρετικά ευάλωτο απέναντι στους καθημερινούς παράγοντες στρες. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντική η προστασία και η ενδυνάμωση του δέρματος ώστε να διατηρηθεί το πολύτιμο απόθεμα των αρχικών βλαστοκυττάρων.
 

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστορία των νέων προϊόντων φροντίδας της σειράς Mustela Bébé

Οι ερευνητές μας ανακάλυψαν ότι το δέρμα των βρεφών είναι προικισμένο από τη γέννησή τους με έναν αναπάντεχο και μοναδικό πλούτο αρχικών κυττάρων για ολόκληρη τη ζωή τους. Κάνουμε λόγο για «κεφάλαιο ζωής» επειδή αυτά τα αρχικά κύτταρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις λειτουργίες του δέρματος καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου: διασφαλίζουν την ανάπλασή του και τη διατήρηση της ισορροπίας του παρά τις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστορία των νέων προϊόντων φροντίδας της σειράς Mustela Bébé.

Το δέρμα του μωρού είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από άλλους τύπους δέρματος. Πριν ωριμάσει, το δέρμα δεν παρέχει έναν πλήρως προστατευτικό ρόλο ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες. Είναι αφυδατωμένο κατά τη γέννηση και δε μπορεί να διατηρήσει την υγρασία που χρειάζεται στους πρώτους μήνες της ζωής του.
Οι έρευνες μας έχουν επίσης αποκαλύψει ότι το δέρμα των μωρών περιέχει ένα πλούσιο απόθεμα βλαστοκυττάρων που είναι σε κάθε άτομο μοναδικά και πολύτιμα και διαρκούν για μία ολόκληρη ζωή. Το απόθεμα κορυφώνεται στη γέννηση, μένοντας όμως εξαιρετικά ευαίσθητο κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων ζωής ενός παιδιού. Τα αρχικά βλαστοκύτταρα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος ενός ατόμου καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος, στη διατήρηση της ισορροπίας και στην προστασία από καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες.
Για να προστατεύσουμε αυτά τα πολύτιμα και μοναδικά βλαστοκύτταρα και να διατηρήσουμε την ανάπτυξη τους, το δέρμα του μωρού πρέπει να ενισχύεται και να προστατεύεται καθημερινά με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες του βρεφικού δέρματος, μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική ενότητα συμβουλών.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων μας (προμήθεια πρώτων υλών, σύλληψη ιδέας ανάπτυξης προϊόντος, παρασκευή, διανομή, χρήση και τέλος διάρκειας ζωής), καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουμε στο ελάχιστο τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Παραμένοντας πιστοί στις προσπάθειές μας για διαρκή βελτίωση, εδώ και πολλά χρόνια ακολουθούμε αυτή τη φιλική προς το περιβάλλον πορεία που έχουμε χαράξει. Έτσι, για παράδειγμα, όλα τα φιαλίδια των προϊόντων Mustela είναι ανακυκλώσιμα, το χαρτόνι που χρησιμοποιείται παράγεται από πρώτες ύλες δασών αειφόρου διαχείρισης και τα αφρίζοντα προϊόντα της σειράς Mustela Bébé είναι βιοαποικοδομήσιμα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δραστηριοποίησή μας υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης, ανατρέξτε στην ενότητα σχετικά με τον κύκλο ζωής των προϊόντων Mustela.

Ως βιομιμητικοί/βιομιμητικά ορίζονται οι δραστικοί παράγοντες/τα συστατικά που ανταποκρίνονται στην αρχή του βιομιμητισμού, δηλαδή έχουν την ικανότητα να προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ιδιότητες των φυσικών ουσιών και να μιμούνται τη δομή τους ή τον τρόπο λειτουργίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα των δερμοκαλλυντικών, ως βιομιμητικά συστατικά θεωρούμε τα συστατικά που, εμπνευσμένα από τη φύση, δρουν με υψηλή συγγένεια ως προς το δέρμα εξασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα δερματικής ανοχής, ενώ παράλληλα έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τους εξασθενισμένους μηχανισμούς λειτουργίας του και υποστηρίζουν τη διαδικασία ανάπτυξής του, χωρίς να το διαταράσσουν. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται βέλτιστη αναλογία αποτελεσματικότητας-ανοχής.

Το Perséose αβοκάντο® που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό των νέων προϊόντων Mustela Bébé είναι ένας βιομιμητικός δραστικός παράγοντας, καθώς συμπεριφέρεται στο δέρμα όπως συμπεριφέρεται στο περιβάλλον από το οποίο προέρχεται, δηλαδή τον καρπό του αβοκάντο, όπου κατέχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης και ωρίμανσης του φρούτου.

Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στη σελίδα Η φυσικότητα των προϊόντων Mustela ή διαβάστε τον πλήρη ορισμό για τη φυσικότητα των δερμοκαλλυντικών προϊόντων των Εργαστηρίων Expanscience.

Οι ερευνητές μας ανακάλυψαν ότι το δέρμα των βρεφών είναι προικισμένο από τη γέννηση και για ολόκληρη τη ζωή τους με ένα μοναδικό απόθεμα αρχικών κυττάρων, που όμως είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Έπειτα από αυτή την ανακάλυψη αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε το Perséose αβοκάντο® στις νέες φόρμουλες των προϊόντων Mustela Bébé, καθώς ανταποκρίνεται τέλεια στις ιδιαίτερες ανάγκες του βρεφικού δέρματος από τη γέννηση και ύστερα: υποστηρίζει την ανάπτυξη της λειτουργίας φραγμού του δέρματος, και, κυρίως, διατηρεί τον κυτταρικό πλούτο του δρώντας ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις καθημερινές επιθέσεις. Επιπλέον, το Perséose αβοκάντο® ανήκει σε μία νέα γενιά βιομιμητικών δραστικών παραγόντων: μιλάμε, δηλαδή, για την τέλεια συγγένεια με το δέρμα και συνεπώς για αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και υψηλά επίπεδα δερματικής ανοχής.

Η αποτελεσματικότητα και τα υψηλά επίπεδα δερματικής ανοχής του Perséose αβοκάντο® έχουν ελεγχθεί κλινικά και έχουν επαληθευτεί με επιστημονικές μεθόδους. Το Perséose αβοκάντο® είναι μία αποκλειστική και πατενταρισμένη δραστική ουσία και μόνο τα προϊόντα Mustela σας δίνουν τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Perséose αβοκάντο®, μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική σελίδα.

Έχουμε αφαιρέσει από τα προϊόντα φροντίδας της εταιρείας μας πολλές ουσίες, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε τα πιο ασφαλή συστατικά για το δέρμα του μωρού σας και το δικό σας, αλλά και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά. Έτσι, κανένα από τα προϊόντα φροντίδας Mustela δεν περιέχει στη σύνθεσή του αιθυλική αλκοόλη, αιθέρια έλαια, παραβένες, φαινοξυαιθανόλη, φθαλικές ενώσεις, φυτικά εκχυλίσματα από γενετικά τροποποιημένα φυτά (ΓΤΟ), υδροχλωρικό αργίλιο, συστατικά ζωικής προέλευσης (με εξαίρεση τα μελισσοκομικά προϊόντα, τις καθαρές λανολίνες και τα γαλακτούχα προϊόντα), τερπένια (καμφορά, μενθόλη, ευκαλυπτόλη) και τρικλοζάνη.

Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στη σελίδα Η φυσικότητα των προϊόντων Mustela ή διαβάστε τον πλήρη ορισμό για τη φυσικότητα των δερμοκαλλυντικών προϊόντων των Εργαστηρίων Expanscience.

Πάντα δίνουμε προτεραιότητα στα συστατικά φυσικής προέλευσης. Τα προϊόντα Mustela Bébé τώρα περιέχουν κατά μέσο όρο 92% συστατικά φυσικής προέλευσης και κάποια προϊόντα έως και 99%.
Παρ΄ όλα αυτά, μερικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση, τη σταθερότητα και την ποιότητα χρήσης των προϊόντων μας, για τα οποία δεν υπάρχει εναλλακτική στη φύση. Μερικά συστατικά φυσικής προέλευσης δεν είναι συμβατά με τα υψηλά πρότυπα της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας, ή είναι μη ευχάριστα προς χρήση. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούμε συνθετικά συστατικά αξιολογούμενα από τις αρχές υγείας και εγκεκριμένα από ρυθμιστικές αρχές, τα οποία αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικά και ασφαλή ακόμα και για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα.
Δερματολογικά ελεγμένα υπό παρακολούθηση παιδιάτρων, όλα μας τα προϊόντα έχουν και .
 

Όλα τα προϊόντα μας είναι ελεγμένα υπό δερματολογική και παιδιατρική παρακολούθηση, έχουν υψηλή ανεκτικότητα χρήσης και πιστοποιημένα υποαλλεργικά*.

*Ειδικά σχεδιασμένα για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας αλλεργικών αντιδράσεων.

Ως Γαλλική εταιρεία, η Mustela συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Διάταξη 1223/2009 που απαγορεύει την δοκιμή σε ζώα. Δεν πραγματοποιούμε δοκιμές σε ζώα για τις συνθέσεις ή τα συστατικά των προϊόντων μας, ούτε ζητάμε να το κάνουν άλλοι εκ μέρους μας πριν κυκλοφορήσουμε τα προϊόντα μας στην αγορά. Ως μέρος της καινοτομίας μας και της συνεχούς διαδικασίας βελτίωσης στην αξιολόγηση της ασφάλειας των προϊόντων μας, έχουμε αναπτύξει ένα νέο και μοναδικό μοντέλο (Stelaskin) που αναπαριστά την παιδική επιδερμίδα και μας επιτρέπει να ελέγξουμε την ανεκτικότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας, χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε δοκιμές σε ζώα. Η ασφάλεια των προϊόντων παραμένει η βασική μας προτεραιότητα. 

 

Έρευνες μας έχουν δείξει ότι το δέρμα ενός μωρού περιέχει ένα σημαντικό απόθεμα επιδερμικών βλαστοκυττάρων κατά τη γέννηση. Μοναδικά σε κάθε άτομο, αυτά τα βλαστοκύτταρα διαρκούν για μια ζωή. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την «ακεραιότητα» των αρχικών βλαστοκυττάρων διότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να διατηρήσουν την υγεία του δέρματος καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής. Βοηθούν στην αναγέννηση / αναδόμηση του δέρματος, διατηρώντας την ισορροπία του και προστατεύοντας το από καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες.