Τα συστατικά των προϊόντων Mustela

Από την πρώτη στιγμή, η Mustela δίνει προτεραιότητα στα συστατικά φυσικής προέλευσης και αντλεί τις περισσότερες δραστικές ουσίες και τα συστατικά των προϊόντων της από την καρδιά του φυτικού κόσμου. Σήμερα, τα προϊόντα φροντίδας της σειράς Mustela Bébé περιέχουν σε ποσοστό 92%, κατά μέσο όρο, συστατικά φυσικής προέλευσης. Ανακαλύψτε την προέλευση και τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών που αποτελούν τις πρώτες ύλες των κυριότερων δραστικών ουσιών των προϊόντων Mustela.

 

Το αβοκάντο Ο ηλίανθος Ο λούπινος Το βούτυρο καριτέ Η αλόη βέρα

 

Το αβοκάντο

Προέλευση

Μέλος της οικογένειας των Δαφνοειδών (Lauraceae), το δέντρο του αβοκάντο (Persea Gratissima) είναι ένα δέντρο μεσαίου μεγέθους (10 μέτρων) με οβάλ φύλλα χρώματος πράσινου σκούρου. Παράγει έναν καρπό στο σχήμα του αχλαδιού, το αβοκάντο. Ο καρπός αυτός μπορεί να παραμείνει για πολλούς μήνες πάνω στο κλαδί χωρίς να ωριμάσει: μόνο όταν κοπεί μαλακώνει η σάρκα του. Κάτω από την παχιά πράσινη φλούδα του αναπτύσσεται ένα μεγάλο κουκούτσι, το οποίο περιβάλλεται από μία μαλακή, λιπαρή και αρωματική σάρκα που χρησιμοποιείται σε πολλά αλμυρά ή γλυκά παρασκευάσματα.
Το αβοκάντο καταναλώνεται εδώ και περισσότερα από 10.000 χρόνια στην Κεντρική Αμερική, την περιοχή προέλευσής του, και θεωρείτο ιερό φρούτο και σύμβολο της ζωής από τους Μάγια και τους Αζτέκους. Η χρήση του ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στη μεσοαμερικανική διατροφή, ενώ το εκτιμούσαν εξίσου για τα καλλυντικά και τα ιατρικά του οφέλη: έχει χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος, για τη θρέψη των μαλλιών, καθώς και για τη βελτίωση της πέψης και την αντιμετώπιση του πυρετού.
Το 16ο αιώνα, το αβοκάντο εισήχθη στην Ευρώπη από τους Ισπανούς κατακτητές με το όνομα «αχλάδι της Αμερικής». Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν επιπλέον 400 χρόνια μέχρι οι Γάλλοι να το συμπεριλάβουν στα προϊόντα διατροφής τους: την πρώτη του εμφάνιση στο τραπέζι τους την έκανε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60, ενώ η χρήση του άρχισε να διαδίδεται πραγματικά στις αρχές του 1980. Παράλληλα, οι επιστήμονες δεν έχουν σταματήσει να ανακαλύπτουν συνεχώς σε αυτό νέες ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό της κοσμετολογίας.

Ευεργετικές ιδιότητες

Γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ουσιώδη λιπαρά οξέα, το αβονάντο είναι ο σύμμαχος των ευαίσθητων δερμάτων. Οι ερευνητές μας έχουν εκχυλίσει από το αβοκάντο ένα πλήθος δραστικών ουσιών με εξαιρετικά οφέλη:
 

  • Το Avocado Perseose®: σε ρόλο θεμελιώδους συστατικού των νέων προϊόντων Mustela Bébé, το Avocado Perséose  υποστηρίζει την ανάπτυξη της λειτουργίας φραγμού του δέρματος και διατηρεί τον κυτταρικό πλούτο του δρώντας ως ασπίδα προστασίας. Επιπλέον, το Avocado Perséose ανήκει σε μία νέα γενιά βιομιμητικών δραστικών παραγόντων: εφόσον δρα με τέλεια χημική συγγένεια με το δέρμα συνδυάζει στοχευμένη αποτελεσματικότητα και μέγιστα επίπεδα δερματικής ανοχής.
  • Τα Σάκχαρα Αβοκάντο βοηθούν στην ανακούφιση των μη ανεκτικών και αντιδραστικών δερμάτων δρώντας σε τρία επίπεδα: αναδομούν το δέρμα, αποκαθιστώντας τη λειτουργία προστατευτικού φραγμού του ενάντια στις εξωγενείς επιθέσεις (UV ακτινοβολία, αέρας, κρύο, ρύπανση, κ.λπ.), βελτιώνουν τη δερματική ανοχή και συμβάλλουν στην πρόληψη του κινδύνου μόλυνσης. Έτσι, τα υπερευαίσθητα δέρματα καταπραΰνονται άμεσα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Τα Πεπτίδια Αβοκάντο θρέφουν και καταπραΰνουν το δέρμα, ενώ, παράλληλα, περιορίζουν τους ερεθισμούς. Η δράση τους είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το δέρμα των μελλοντικών και των νέων μητέρων που τεντώνεται απότομα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Το Έλαιο Αβοκάντο μαλακώνει το δέρμα και το προστατεύει από την αφυδάτωση, αλλά και από τη μάχη που δίνει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Η Mustela το έχει επιλέξει για τα προϊόντα αντηλιακής φροντίδας της και για το Huile de massage της σειράς Mustela Bébé.

Το Avocado Perséose®, τα Σάκχαρα Αβοκάντο και τα Πεπτίδια Αβοκάντο είναι κατοχυρωμένα δραστικά συστατικά των Εργαστηρίων Expanscience.
 

Ανακαλύψτε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του αβοκάντο μέσα από τα προϊόντα φροντίδας της Mustela:
 

Προϊόντα φροντίδας που περιέχουν Σάκχαρα Αβοκάντο Προϊόντα φροντίδας που περιέχουν Πεπτίδια Αβοκάντο Προϊόντα φροντίδας που περιέχουν Έλαιο Αβοκάντο Προϊόντα φροντίδας που περιέχουν Avocado Perseose®
STELAPROTECT® Gel lavant surgras

STELAPROTECT® Lait corps

STELAPROTECT® Crème de soin visage

 

Restructurant Corps Post-Accouchement

Vergetures Double Action

Bien-Être Instantané Jambes

Soin Spécifique Buste

Baume Allaitement

Crème minérale très haute protection

Spray solaire très haute protection

Huile de massage

 

Shampooing Bébé

Shampoing mousse nourrisson

Lait de toilette

PhysiObébé

2 en 1 Cheveux et corps

Baume Réconfortant

Bain mousse éveil

Dermo-Nettoyant

Hydra Bébé Crème visage

Hydra Bébé Lait corps

 


Top

Ηλίανθος

Προέλευση

Ο ηλίανθος (Helianthus annuus L.) είναι ένα ετήσιο φυτό της οικογένειας των Asteraceae. Το όνομά του σημαίνει «στρέφεται με τον ήλιο», αναφορικά με την εκπληκτική συνήθειά του να στρέφεται γύρω από το μίσχο του για να ακολουθήσει τον ήλιο.
Προερχόμενος από τη Βόρειο Αμερική, ο ηλίανθος αξιοποιήθηκε από τους Ινδιάνους της Βορείου Αμερικής εδώ και περισσότερα από 4.000 χρόνια.
Οι Ινδιάνοι γνώριζαν ήδη πώς να εκχυλίζουν το λάδι από τους σπόρους του, τους οποίους χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα, καθώς επίσης και στη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών. Φερμένο από τους Ισπανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, ο ηλίανθος εμφυτεύτηκε γρήγορα σε όλη τη δυτική Ευρώπη, όπου σήμερα είναι η πηγή ενός εκ των τριών βασικών ελαίων διατροφής (μαζί με το ελαιόλαδο και την αγριοκράμβη).
Χρώματος κίτρινου χρυσαφί, το έλαιο του ηλίανθου απελευθερώνει ένα ελαφρύ άρωμα φουντουκιού και έχει μία γεύση απαλή και ευχάριστη. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα, ενώ διαθέτει επίσης πολλές καλλυντικές ιδιότητες χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και σε βασικά λιπαρά οξέα με αντιοξειδωτικές, θρεπτικές, συσφικτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

 

Ευεργετικές ιδιότητες

Το εκχύλισμα Ηλιελαίου της Mustela λαμβάνεται με μοριακή διύλιση - μία διαδικασία κατοχυρωμένη από τα Εργαστήρια Expanscience - από ηλιέλαιο διατροφικής ποιότητας. Αυτό το εκχύλισμα εμπλουτίζεται με ασαπωνοποίητητες ουσίες, τα ευγενέστερα στοιχεία των ελαίων.
Αποδεδειγμένες από τις ομάδες έρευνας των Εργαστηρίων Expanscience, οι ευεργετικές ιδιότητες του εκχυλίσματος Ηλιελαίου είναι αξιοσημείωτες.
Διεγείροντας τη βιοσύνθεση λιπιδίων της επιδερμίδας, θρέφει το δέρμα και αποκαθιστά τη λειτουργία του προστατευτικού φραγμού έναντι των βλαβερών εξωτερικών παραγόντων. Χάρη στις μαλακτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, καταπραΰνει γρήγορα το αίσθημα ερεθισμού και αποκαθιστά τις πολύ ξηρές επιδερμίδες. Αποτελεί έτσι ένα προνομιούχο συστατικό για τα προϊόντα φροντίδας που απευθύνονται σε δέρματα με τάση ατοπίας.

Το εκχύλισμα ηλιελαίου είναι ένα κατοχυρωμένο συστατικό των Εργαστηρίων Expanscience.
 

STELATOPIA® Crème émolliente
STELATOPIA® Baume Relipidant
STELATOPIA® Crème lavante
STELATOPIA® Huile de bain lactée

 


Top

Ο λούπινος

Προέλευση
Ο λούπινος είναι ένα χλωρό ετήσιο διακοσμητικό φυτό της οικογένειας των Asteraceae. Από το τέλος της άνοιξης ως τα μέσα του καλοκαιριού τα ανθισμένα λευκά ή γαλάζια άνθη του, ξεπροβάλλουν από το φύλλωμά του που μοιάζει με εκείνο του φοίνικα. Τα ακολουθούν οι μακριοί λοβοί που κρύβουν μέσα τους πεπλατυσμένους κόκκους, πλούσιους σε πρωτεΐνες και σε λιπίδια. 
Ο λούπινος, ο οποίος κανονικά αναπτύσσεται στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου, καλλιεργείται, πλέον, σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην Αφρική, στις ΗΠΑ και κυρίως στην Αυστραλία, πρώτη παραγωγό χώρα παγκοσμίως. Εδώ  και περισσότερα από 4.000 χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή αλλά και ως «πράσινο λίπασμα» λόγω της ικανότητάς του να βελτιώνει τα εδάφη στα οποία φυτρώνει.
Από τον 19ο αιώνα, χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό φυτό αλλά και ως τρόφιμο: οι σπόροι του καταναλώνονται υπό τη μορφή αλευριού ή ολόκληρα ως άλμη.
Οι ιατρικές και καλλυντικές του ιδιότητες ανακαλύφθηκαν μόλις πρόσφατα, όμως έχουν πλέον αποδειχτεί χάρη σε πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.

Ευεργετικές ιδιότητες
Η Mustela χρησιμοποιεί το λευκό λούπινο (Lupinus albus) που καλλιεργείται στα δυτικά της Γαλλίας. Οι σπόροι του συλλέγονται στις αρχές του φθινοπώρου όταν είναι πλέον ώριμοι και γεμάτοι λιπίδια. Τότε συλλέγουμε την μεμβράνη του σπόρου (το περικάλυμμα) προκειμένου να εξάγουμε την λουπεόλη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε αυτό το κομμάτι του σπόρου.
Η Mustela επέλεξε την λουπεόλη για τη σειρά Mustela 9 months: το συστατικό αυτό διαθέτει  ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιδιότητες για τη φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό.
«Αποστρεσσάροντας» τις ίνες του δέρματος, το προετοιμάζει για την καλύτερη αντιμετώπιση του τεντώματος που οφείλεται στη εγκυμοσύνη και προλαμβάνει την εμφάνιση ραγάδων.
Ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου καλής ποιότητας, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ελαστικότητα και τη μαλακότητα του δέρματος.
Επιπλέον, χάρη στις αναδομητικές του ιδιότητες, συμβάλλει στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας των ιστών μετά τον τοκετό.

Η λουπεόλη είναι ένα κατοχυρωμένο συστατικό των Εργαστηρίων Expanscience.

Ανακαλύψτε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της λουπεόλης στα προϊόντα της Mustela.

Restructurant Corps Post-Accouchement
Vergetures Double Action
Bien-Être Instantané Jambes
Soin Spécifique Buste
Baume Allaitement

 


Top

Βούτυρο Καριτέ

Προέλευση
Ιερό δέντρο στις σαβάνες της Δυτικής Αφρικής, του οποίου το όνομα σημαίνει «ζωή», το καριτέ (Butyrospermum Parkii) δεν δύναται να καλλιεργηθεί:  φύεται μόνο σε άγρια μορφή. Με ύψος από 15 έως 20 μέτρα, μπορεί να ζήσει έως τρεις αιώνες, ωστόσο πενήντα χρόνια είναι αρκετά για να ευδοκιμήσει πλήρως.
Οι οβάλ καρποί του μοιάζουν με μεγάλα καρύδια χρώματος πράσινου σκούρου. Ωριμάζουν κατά τη διάρκεια της περιόδου των καταιγίδων (από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο) και πέφτουν αμέσως στο έδαφος, απ΄όπου και συλλέγονται. Ο πυρήνας τους κρύβει έναν σπόρο που ξεχειλίζει από λιπώδεις ουσίες και βιταμίνες.
Μόλις αφαιρεθούν το κέλυφος και η σάρκα τους, οι σπόροι αυτοί συνθλίβονται και θερμαίνονται για να εκχυλιστεί ένα απαλό και παχύρρευστο βούτυρο. Από τη Σενεγάλη έως το Νείλο, οι εξαιρετικές αναπλαστικές ιδιότητες αυτό του φυσικού προϊόντος ενυδάτωσης, είναι γνωστές εδώ και χιλιετίες. Παραδοσιακά, οι αφρικανές μητέρες το χρησιμοποιούν για να αποτρέψουν τους ερεθισμούς από το σώμα των βρεφών τους.

Ευεργετικές ιδιότητες
Οι εξαιρετικές ιδιότητες του βουτύρου καριτέ γίνονται σήμερα ευρέως αποδεκτές από την επιστήμη και η Mustela αποδίδει σε εσάς όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, μέσα στα προϊόντα της.
Εκ φύσεως πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βιταμίνη F, το βούτυρο καριτέ θρέφει εντατικά την επιδερμίδα και αποκαθιστά την ελαστικότητά της.  Προστατεύει το δέρμα και βοηθά στην προστασία του από την έκθεση στον αέρα και στο κρύο. Τα πιο ξηρά και ευαίσθητα δέρματα επανορθώνονται, καταπραΰνονται και μαλακώνουν.

Ανακαλύψτε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του βουτύρου καριτέ στα προϊόντα της Mustela:

Hydra Bébé visage
Hydra Bébé Lait corps
Crème pour le change
Baume Réconfortant
STELAPROTECT® Crème de soin visage
STELATRIA® Crème réparatrice assainissante
Vergetures Double Action
Baume Allaitement

 


Top

Αλόη Βέρα

Προέλευση
Με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική, η Αλόη Βέρα προσαρμόστηκε σε πολλές περιοχές του κόσμου: αυτό το ανθεκτικό και εύρωστο πολυετές φυτό, ευδοκιμεί σε μέρη με ζεστό και ξηρό κλίμα. Σήμερα, καλλιεργείται ιδιαιτέρως στην Ισπανία, στο Μεξικό και στα νότια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Φυτό σαν γλυπτό, σχηματίζει μία ροζέτα από παχιά ακανθώδη φύλλα χρώματος πράσινου-μπλε, από το κέντρο της οποίας ξεπροβάλλει ένας εκπληκτικός βλαστός, από όπου κρέμονται κίτρινα άνθη. Τα στελέχη της Αλόης Βέρα, φθάνουν το ένα μέτρο σε ύψος και ωριμάζουν στα πέντε χρόνια. Μπορούμε λοιπόν να ξεκινήσουμε να αφαιρούμε τα φύλλα για να εξάγουμε από αυτά τον ζελατινώδη πολτό, που χρησιμοποιείται τόσο στη φαρμακευτική όσο και την κοσμητολογία.
Οι πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες της Αλόης Βέρα είναι γνωστές εδώ και χιλιετίες: από την αρχαιότητα ήδη, ο πολτός της χρησιμοποιούνταν για την επούλωση  και ως καταπραϋντικό του δέρματος, καθώς επίσης για τα εγκαύματα και τις μολύνσεις. Όλες αυτές οι ιδιότητες του φυτού αποδείχθηκαν κατόπιν επιστημονικά.

Ευεργετικές ιδιότητες
Ανάμεσα στις διάφορες ποικιλίες Αλόης, η Mustela επέλεξε την Αλόη Βέρα Barbadensis Miller προερχόμενη από το Μεξικό, για τις εξαιρετικές καλλυντικές της ιδιότητες. Ο παχύρρευστος και διαφανής πολτός της αφαιρείται από φρέσκα φύλλα, κατόπιν υφίσταται λυοφιλοποίηση για την απόκτηση μιας αγνής και φυσικής σκόνης, η οποία διατηρεί όλα τα ενεργά στοιχεία του φυτού. Αυτό το συμπύκνωμα Αλόης Βέρα είναι ιδιαιτέρως πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αμινοξέα.
Καθώς χρησιμοποιείται στα προϊόντα φροντίδας Mustela, η Αλόη Βέρα προσφέρει τις ευεργετικές της ιδιότητες στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και αποκαθιστά την τραυματισμένη επιδερμίδα, διεγείροντας την κυτταρική ανανέωση. Εξαιρετικά ενυδατική, αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος, το καταπραΰνει και το περιβάλλει με μία μη λιπαρή προστατευτική μεμβράνη. Οι ιδιότητές του το καθιστούν ένα μοναδικό συστατικό για αντηλιακή προστασία.

Ανακαλύψτε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της Αλόης Βέρα στα προϊόντα της Mustela:

Lingettes dermo-apaisantes 
PhysiObébé
Lingettes visage
Spray Protecteur 50+

 

 

Αποστολή