Εξοᴨλισμός του δωματίου του μωρού σας

Τα απαραίτητα για το μωρό

Κατά τους πρώτους μήνες, κάποια αντικείμενα είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες του μωρού σας:
 

 • Ένα κρεβάτι με κάγκελα και ρυθμιζόμενο ύψος στρώματος, που είναι πολύ πρακτικό. Έτσι, όσο το μωρό είναι πολύ μικρό, δεν θα χρειάζεται να σκύβετε για να το βάλετε να ξαπλώσει. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε μια προστατευτική μαλακή επένδυση (πάντα), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χτυπήσει το μωρό στα κάγκελα.
   
 • Για τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας, ενδέχεται να χρειαστεί επίσης ένα λίκνο (κούνια): είναι πιο μικρό από το κρεβάτι με κάγκελα και πιο ασφαλές. Επίσης, τα περισσότερα μωρά λατρεύουν το απαλό λίκνισμα που τα βοηθά να κοιμηθούν! Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι μείωσης του μεγέθους κρεβατιού μέσα στο κρεβάτι με κάγκελα για να το προσαρμόσετε στο μέγεθος του νεογέννητου.
   
 • Ένα μουσικό κρεμαστό παιχνίδι πάνω από το κρεβάτι που θα βοηθά το παιδί σας να κοιμηθεί.
   
 • Μια σιφονιέρα και/ή μια συρταριέρα για να τακτοποιήσετε τα πράγματά του.
   
 • Ένα τραπέζι αλλαγής πάνας ή μια απλή αλλαξιέρα εγκατεστημένη πάνω στη σιφονιέρα, δίπλα στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα για την αλλαγή της πάνας και την καθημερινή υγιεινή: πάνες, πανάκια ή βαμβάκι, νερό ή γαλάκτωμα καθαρισμού, κρέμα για την αλλαγή της πάνας κ.λπ.
   
 • Ενδεχομένως, μια πολυθρόνα ή ένας καναπές όπου θα μπορείτε να κάθεστε άνετα για να θηλάσετε ή να ταΐσετε το μωρό με το μπιμπερό.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αποστολή